FOTOLEIN PORTRET & FINE-ART

Workshops

Workshop: mooie portretten met flitslicht

Wil jij leren om mooie, intense beelden te maken met behulp van flitslicht? Dan ben je bij mij aan het goede adres! Flitslicht hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn, het is een kwestie van kijken naar hoe het licht valt.

Wat jij leert in in mijn workshop is hoe kunstmatig licht werkt:

  • hoe stel je een lamp op om het effect te krijgen wat jij graag wilt?
  • Welke lichtvormers gebruik ik en welk effect hebben deze op je foto?
  • Het gebruik van reflectieschermen

Voor deze workshop maken we gebruik van professionele modellen die ons helpen om mooie beelden te maken. Vanuit hier kun je thuis je ideeën verder uitwerken. De foto's die je maakt tijdens de workshop mag je gebruiken als portfoliomateriaal.

Ik gebruik voor de meeste portretten 1 flitslicht en reflectoren. Door met de stand van de lamp te experimenteren kun je verschillende lichteffecten krijgen. Dit gaan we dan ook toepassen in deze workshop. We fotograferen verschillende soorten settingen zodat je ziet dat je veel verschillende foto's kan maken.

Tijdens deze workshop is er ruimte voor maximaal 3 personen. De workshop duurt van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Programma van de dag:

12.00: kennismaking en introductie
12.30: Bespreken lichtopstellingen, de mogelijkheden hierin en het gebruik van reflectieschermen
13.30: fotograferen met modellen
16.30: nabespreken
17.00:  einde

Voor deze workshop heb je een spiegelreflexcamera of een systeemcamera nodig.Voor deze workshop is het handig als je al kennis hebt van de begrippen diafragma, ISO en sluitertijd en dat je deze ook weet te vinden op jouw camera. Tijdens de workshop laat ik je zien welke instellingen je nodig hebt voor het flitsen.

Wil je je opgeven voor deze workshop? Mail me dan op fotolein@gmail.com. Je ontvangt van mij een factuur. Deze factuur dient vooraf betaald te zijn, op die manier reserveer je jouw plek tijdens de workshop.

Praktische informatie:

Locatie: Vermeerstraat 10, Ommen.
Kosten: 175 euro exclusief btw.